Rådet i Arendalsuka har under press besluttet å nekte tre lovlige organisasjoner å delta. Dermed strammer de retrospektivt inn sine egne kriterier og rammer ytringsfriheten.

Ytringsfrihetsforbundet tar ikke stilling til hvilke meninger og holdninger de ekskluderte organisasjonene står for. På vesentlige punkter kan vi vært rakt uenige, men vi forsvarer prinsipielt deres rett til å ytre meninger som vi selv tar avstand fra.

Med denne ekskluderingen bryter Arendalsuka sine egne retningslinjer hvor det står:

– Alle lovlige politiske partier, organisasjoner og næringsvirksomheter kan delta med arrangementer under Arendalsuka

– Kun arrangører som står for et antidemokratisk eller voldsrettet budskap får ikke delta, heter det i kriteriene.

Det står eksplisitt at alle lovlige politiske partier og organisasjoner kan delta – såfremt de da ikke står for «et antidemokratisk eller voldsrettet budskap». Men nå har altså mottakers reaksjoner eller avsenders mulige intensjoner blitt lagt til som eksklusjonsgrunn.

Ekskluderingen faller inn i et mønster av økt press mot folks legitime rett til å protestere mot samfunnsutviklingen. Slik sett er det en bekreftelse på de utviklingstrekk Ytringsfrihetsforbundet advarer mot på vegne av våre medlemmer.

Styret i Ytringsfrihetsforbundet har derfor besluttet å suspendere vår påmeldelse og stand under Arendalsuka 2019 i påvente av arrangørens videre behandling av saken og dets redegjørelse.

Dette nettstedet bruke informasjonskapsler (cookies) Les mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close