Resett skrev nylig om hvordan Bahareh Letnes hyllet den iranske generalen Qasem Soleimani, og sammenlignet han med norske motstandsfolk.

Nå har Instagram fjernet innlegget med begrunnelsen: «Posten er fjernet for vold og farlige organisasjoner.» Letnes advares samtidig om at hennes Instagram-konto kan bli slettet.

Les også: Bahareh Letnes sammenligner general Soleimani med norske motstandsfolk under krigen

Letnes reagerer

Letnes reagerer sterkt på sensuren, og skriver i et nytt innlegg på Instagram:

Skjermdump Instagram

«Instagram har fjernet millioner av innlegg vedrørende henrettelsen av Soleimani, iranske borgere, i eksil eller i Iran som ytrer seg kritisk til USAs krigshissing har fått fjernet sine innlegg. Dette er sensur og propaganda på sitt verste. Sannheten skal ties ihjel, nå må vesten våkne. Dette innlegget blir vel også fjernet, det er vel USA som skal styre den sosiale mediedekningen også. Også her hisser USA til krig!»

Letnes får en del støtte av folk som misliker denne typen sensur, og gir USA skylden:

«Utrolig sensur fra Instagram og USA som alltid snakker om frihet av meninger!»

Andre viser mer forståelse for Instagrams avgjørelse:

«D handler vel om at men ikke burde offentlig støtte en terrorist og oppfordre andre til det.»

Letnes svarer kontant:

«Drapet på general Soleimani var nettopp et terrorangrep. USA bryter internasjonal lov og menneskerettighet. Dette hadde dem rett og slett ikke lov til. Trump gjorde dette uten å ha diskutert med sine generaler. Dette skaper terror, hat og krig.»

Letnes fikk mye kritikk etter Instagram-posten som nå er slettet.

Som regel når innlegg slettes på sosiale medier, skyldes det at posten har blitt «flagget» av aktivister eller politiske motstandere, eventuelt at posten er blitt fanget opp (i dette tilfellet) av Instagrams egne søkemotorer.

(Dette innlegget ble først publisert på Resett)

Dette nettstedet bruke informasjonskapsler (cookies) Les mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close